Afaceri Agricole

Primaria Valea lui Mihai


Spune-ti parerea despre localitate si despre activitatea primarului

Intra in cont sau Creeaza cont pentru a putea posta comentarii si a vota

Comentariile cele mai votate vor iesi in evidenta (fond portocaliu)
Comentariile cu cele mai putine voturi vor fi mai putin vizibile (scrise cu gri deschis)
Comentariile cu foarte multe voturi negative dispar

Esti din Valea lui Mihai? Da un like:

Cumpara Scule si unelte la cel mai bun pret si cu garantie
28 apr, 11 | scris de horvath bojani robert
0 voturi
4 feb, 11 | scris de v.pavel
0 voturi
6 ian, 11 | scris de una
0 voturi
5 iun, 10 | scris de muter
0 voturi
10 mart, 09 | scris de Dorina Vandici
0 voturi

Rating: 2.7/5 (460 voturi)

Informatii despre Valea lui Mihai

Adresa primarie Calea Revolutiei, nr. 2
Cod postal 415700
Judet Bihor
Telefon 0259-355216
Fax 0259-355933
Site www.valealuimihai.ro, www.ermihalyfalva.ro
Email primaria@valealuimihai.ro, onkormanyzat@ermihalyfalva.ro, primaria-valealuimihai
Suprafata 7345 ha
Populatia 10317
Suprafata intravilan 1145 ha
Suprafata extravilan 6200 ha
Nr gospodarii 3620
Nr locuinte 3442
Nr gradinite 7
Nr scoli 1
Nr licee 1
Activitati zonale Cultivarea terenului, Cresterea animalelor, Industrie usoara(fabricare incaltaminte, croitorie serie)
Activitati economice Principalele ramuri de activitate economica sunt: industria prelucratoare, cu activitati in domeniile industriei alimentare, confectii si imbracaminte, pielarerie si incaltaminte, a prelucrarii lemnului si productiei de mobilier. In domeniul serviciilor de energie electica, distributie de gaze, distributie de apa, unitati de salubrizare si alte domenii activeaza 208 agenti, respectiv 181 agenti in comert.
Facilitati investitori Cumparari terenuri pentru investitori, Apa, Telefon, Gaz natural
Proiecte investitii Reabilitarea sistemului de apa, Construire bloc ANL, Construire sala sportiva tip B
Obiective Teritoriul administrativ al orasul Valea lui Mihai cuprinde 5.277 ha teren agricol cu o productivitate crescuta. Exploatarea terenurilor agricole este favorabila Industriei Alimentare deoarece majoritatea terenurilor sunt administrate de Asociatii Agricole mari si mijlocii avand capacitatea necesara furnizarii de materie prima.
Terenurile slab productive (nisip) sunt ideale cultivarii vitei de vie, padurii de salcam si livezi.
Una dintre proiectele Primariei orasului Valea lui Mihai este infintarea unui Parc Industrial punand la dispozitie 60 ha teren destinat activitatilor industriale specifice conditiilor locale si microregionale.
Baza forestiera al orasului este de 1270 ha din care cca. 90% salcam. Consiliul Local detine cca. 500 ha paduri, extinderea acesteia fiind una din activitatile prioritare. Primaria Valea lui Mihai este deschisa propunerilor privind exploatarea acestora.
O bogatie naturala neexploatata este apa geotermala de 68 grade Celsius, cu un continut mineral ideal pentru tratament balneoterapeutic si o veritabila sursa de energie termica.
Primaria orasului si Consiliul local Valea lui Mihai are in vedere realizarea unor proiecte mari cum ar fi modernizarea sistemului de alimentare cu apa, extinderea retelei de canalizare si tratarea, epurarea deseurilor lichide conform standardelor europene, inchiderea prezentei halde de deseuri si infiintarea unei statii de transfer, infiintarea unei statii de compost pentru prelucrarea ecologica a deseurilor biodegradabile, modernizarea iluminatului public stradal, modernizarea strandului termal, construirea unor locuinte pentru tineret etc.
Sistemul de alimentare cu apa potabila a fost dotata cu o noua statie de pompare, avand capacitatea necesara de a deservi intregul oras, a fost intocmit studiul de fezabilitate pentru extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa potabila, respectiv retelei de canalizare menajera si pluviala.
In cazul sistemului de iluminat public stradal a fost semnat un protocol de colaborare cu UNDP, in cadrul caruia Primaria beneficiaza de o consultanta de specialitate in domeniul energetic, a fost scos la licitatie intocmirea studiului de fezabilitate, respectiv consultanta la intocmirea caietului de sarcini, a caror cheltuieli sunt integral suportate de UNDP.
Zona apropiata de frontiera, potentialul de resurse umane, terenurile pentru zona industriala constituie un pachet de facilitati pentru investitori. Orasul nostru este situat la 6 km de granita romano maghiare, fapt care ne confera o pozitie geografica optima pentru crearea unui parc industrial si a unei zone libere.


Contact

© DB, Chisinau